Welpen

Algemeen

Ongeveer 10 tot 24 kinderen van 7 tot 10 jaar vormen een welpengroep. Bij Scouting Maria Goretti Pey zijn er twee welpengroepen voor jongens en een welpengroep voor meisjes.
Het thema voor deze speltak is vernieuwd. Zowel jongens als meiden spelen in het thema van Jungleboek. Deze welpen spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Hier beleven de welpen de spannendste avonturen met hun vrienden uit Jungleboek.
Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. In het vernieuwde Jungleboek-thema beleven de jeugdleden de jungleavonturen samen met Mowgli en Shanti. Zij nemen de jeugdleden mee de jungle in en spelen hier spannende en uitdagende activiteiten.

In de jungle vind je de acht activiteitengebieden terug. De activiteiten in de jungle worden gespeeld samen met de junglefiguren, elk figuur heeft een eigen karakter en favoriete spellen om te spelen. Op de nieuwe junglekaart zijn acht activiteitengebieden te vinden, die allemaal iets uitdagends en verrassends te bieden hebben. Verder zal het behalen van de insignes wordt op een andere manier vormgegeven. De welpen kunnen straks per activiteitengebeid een insigne halen. Per activiteit zijn er drie niveaus mogelijk, zodat iedere welp op zijn of haar niveau mee kan doen en voldoende uitdaging heeft.

Voor meer informatie en foto’s kijk ook eens op de website van onze welpen: http://www.welpenpey.nl

Opkomst

De opkomst van de welpenjongens is elke iedere woensdagavond van 18.45 tot 20.15 uur.
De meisjeswelpen hebben ieder zaterdagmorgen van 10.30 tot 12.00 uur hun opkomst.

ScoutFit

Welpen dragen een groene ScoutFit blouse. Bij de groene blouse hoort een oranje das met een groene bies.

Scouting Magazine

Welpen krijgen zes keer per jaar het magazine Scouty, dat leuke spelletjes of knutseltips bevat.

Junglegids en verhalenboek

Via de Scoutshop kun je de junglegids bestellen. In de junglegids kunnen welpen kennismaken met de vernieuwde spelmethode. Samen met Shanti, Mowgli en de dieren uit de jungle maken ze elke week spannende avonturen mee op Scouting. Tevens is er een verhalenboek verkrijgbaar. Jungle-avonturen van Mowgli en Shanti vertelt het verhaal van Mowgli, de mensenwelp die door de wolven is opgevoed. In dit boek komt Mowgli oude bekenden tegen zoals Bagheera en Baloe. ook maakt hij nieuwe vrienden, waaronder het meisje Shanti, Marala de flamingo en Malchi de vis. Samen met de ander junglebewoners beleven Shanti en Mowgli de spannendste avonturen en ontsnappen ze keer op keer uit benarde situaties.