Scouts

Scouts (Voorheen bekend als Verkenners – Gidsen)

Algemeen

Scouts zijn tussen de 10 en 14 jaar. Bij Scouting Maria Goretti Pey is er een scoutsgroep voor jongens en een scoutsgroep voor meisjes. Veel van de typische Scoutingtechnieken worden in deze speltak aan de kinderen geleerd. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe je met houten palen en touw een kampkeuken of een grote toren kunt bouwen. Hoe je op een veilige manier een goed vuur kunt maken, hoe je moet omgaan met kaart en kompas. Hoe je veilig met een zakmes omgaat en wat je moet doen bij eenvoudige verwondingen.

Scouts leren hun eigen mening te ontwikkelen en gebruiken hun talenten bij allerlei activiteiten. Ook leren ze samenwerken. De leiding wordt als het ware een reisbegeleider bij de ontdekkingsreis van de scouts. Het thema en programma voor de scouts is tijdens het vernieuwingsproject 2010 helemaal aangepast aan de huidige tijd.

Opkomst

De opkomst van de scouts is iedere zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur.

Uniform

De scouts dragen een beige blouse. Bij de blouse hoort verder de groene das met oranje bies.

Scouting Magazine

Scouts ontvangen hun eigen Scouting Magazine, dat Flitz wordt genoemd. Het magazine bevat grappige strips, leuke weetjes en verslagen van uitdagende groepsactiviteiten

Scoutsgids

De Scoutsgids zal in september beschikbaar zijn via de Scoutshop. Middels deze scoutsgids kunnen de scouts straks kennis maken met het vernieuwde thema.

Kamp 

Eén keer per jaar is het zomerkamp. Bij het zomerkamp gaan de Scouts samen een week op kamp in tenten. Eén keer in de vier jaar is er een kamp in Wiltz, een speciale Scoutingplaats. Ook wordt er wel eens een weekendje gepland in het eigen gebouw, zoals bijvoorbeeld een ouder-kind weekend.