Persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens

Jouw gegevens zijn opgeslagen in de ledenadministratie van Scouting Nederland. Deze centrale database is via de internetpagina van Scouting Nederland te benaderen. De ledenadministratie wordt Akela genoemd.

Alle leden van Scouting Nederland kunnen hier hun eigen gegevens corrigeren en aanvullen. Een adres wijziging kun je hier zelf regelen.

Dit alles gaat heel makkelijk. Je hebt nodig je lidmaatschapnummer en een e-mail adres. Ga naar de internetpagina van Scouting Nederland (www.scouting.nl) en klik in het linker menu op de knop “SCOUTS ONLINE”. Op de volgende pagina klik je op “login” en vervolgens op de tekst “Inlog-account aanvragen”. Via een aantal stappen kun je een eigen inlog account aanvragen. Je krijgt in een e-mail je inlog gegevens toegestuurd waarmee je toegang krijgt tot de ledenadministratie Akela.

Het is heel handig als je in de ledenadministratie je gegevens aanvult met bijvoorbeeld de ziektekostenverzekering gegevens, e-mail adres en indien van toepassing informatie omtrent een allergie.

Ook is het mogelijk de aanpassingen door de groepsbegeleider te laten doorvoeren. Dit kan bij voorkeur via het contactformulier.

Het spreekt voor zich dat wij vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens omspringen. De wet bescherming persoonsgegevens wordt hierbij nageleefd.