Je bent hier: Home Speltakken

Bevers

Algemeen

Kinderen van 5 tot 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Ongeveer 10 tot 16 jongens en meisjes vormen bij Scouting Maria Goretti Pey de jongste speltak . Bij de bevers ligt de nadruk op spelen. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.
De Bevers spelen het Scoutingspel volgens het thema van Hotsjietonia. Dit thema wordt momenteel vernieuwd. De bevers verhuizen van Huize Hotsjietonia naar het dorp Hotsjietonia.

hotsjietonia

In het nieuwe Hotsjietonia is de hoofdpersoon het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp Hotsjietonia. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze nieuwe spelfiguren identificeren. Ze gebruiken hierbij hun fantasie, wat een bijdrage levert aan hun ontwikkeling.

Opkomst

De opkomst van de Bevers is iedere zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur.

Uniform

Bevers herken je aan hun rode blouse en blauwe pet. Verder dragen ze net als alle andere scoutingleden een das. Bij de bevers is deze blauw met en groene bies. Zo horen ze er echt bij.

Scouting Magazine

De bevers krijgen hun eigen Scouting Magazine, getiteld Beverpost. Hierin staan leuke verhalen, spelletjes en kleurplaten.

Bevergids

Via de Scoutshop kun je een bevergids bestellen. In dit boek, speciaal voor bevers, ga je samen met Stuiter naar het dorp Hotsjietonia waar je alle bewoners ontmoet. Je gaat mee met Stuiter als hij gaat zeilen met Sterre en Steven Stroom of als hij een nieuw huis voor eekhoorn bouwt met Bas Bos en zijn vrouw Rebbel. Je kunt ook zelf aan de slag met allerlei spelletjes, kleurplaten en knutselideeën. In deze gids kun je ook veel lezen over bevermanieren, overvliegen en scouting.

Logeren

Eén keer per jaar is er logeren. Het logeren is het “kamp” van de bevers waarbij zij twee nachten blijven slapen in het eigen gebouw.