NLdoet 2014 PDF Afdrukken E-mail
zondag, 23 maart 2014 22:05

NLdoet 22-03-14

Op zaterdag 22 maart vond NL Doet plaats, een nationale actie waarbij zoveel mogelijk mensen één of twee dagen vrijwilligerswerk doen. Ook bij Scouting Maria Goretti ging een aantal fanatieke vrijwilligers samen met leden van Scouting Maria Goretti aan de slag om het buitenterrein bij Scoutinggebouw ‘t Patronaat (gelegen aan de Kerkstraat in Pey-Echt) op te knappen. Mede dankzij een financiële bijdrage van het Oranjefonds werden op deze dag onder andere een nieuwe stoep aangelegd en een nieuwe schutting geplaatst. Daarnaast werd het nodige snoeiwerk verricht en werd een deel van het meubilair gerepareerd. Door het goede weer en de inzet van alle vrijwilligers kunnen de Scouts terugkijken op een zeer geslaagde activiteit. Deze actie is een voorbode van een grootschalig renovatieproject welk de tweede helft van dit jaar van start zal gaan. Hierbij zal het Scoutinggebouw flink gerenoveerd worden, waarbij onder andere het dak en het sanitair vervangen wordt en een extra groepslokaal zal worden aangelegd. Omdat dit renovatie project onmogelijk doorgang kan vinden zonder de steun van anderen zullen de Scouts hiervoor binnenkort diverse bedrijven en instellingen benaderen voor hun steun. Meer informatie over dit renovatieproject vindt u onder het kopje renovatie.