Jubileum weekend Scouting Pey - 13,14 en 15 mei 2011 PDF Afdrukken E-mail
zondag, 15 mei 2011 20:26

Jubileum weekend Scouting Pey - 13,14 en 15 mei 2011

Dit jaar bestaat scouting Maria Goretti Pey 65 jaar. Daarom hebben we op 13,14 en 15 mei 2011 een jubileum weekend gehouden. Alle speltakken waren hierbij aanwezig.

Hier een selectie van de foto’s die dit weekend gemaakt zijn.

Het weekend in het kort:
Vrijdag 13 mei 2011

Rond 19:00u verzamelde iedereen bij het gebouw in Ellikom.....

Nadat we de pappa’s en de mamma’s hebben uitgezwaaid, konden we beginnen met de officiële opening. De rowans hadden speciaal hiervoor een grote houten jubileum taart gemaakt met 65 flikkersterren die door middel van een lont werden aangestoken. Uiteindelijk stak de vlam een grote kaars aan, die boven op de taart stond. Het weekend kon beginnen! Na het inruimen van de slaapzalen en tenten hebben we nog een bosspel gedaan. Hierbij moesten we de leiding van de verschillende speltakken zoeken in het bos. Daar moesten we dan een opdrachten uitvoeren. En toen snel naar bed, want morgen word een lange dag.

Zaterdag 14 mei 2011

We begonnen de dag met een stukje ochtendgymnastiek onder begeleiding van Joris en Stijn. Daarna schoven we aan bij een hele lange ontbijt tafel om te gaan eten.
Die ochtend hebben we in groepjes allemaal verschillende workshops gedaan zoals koken met de natuur, scoubidou touwtjes maken, proefjes doen, spelletjes enzovoort.

Na het middag eten werd het tijd om een stukje te wandelen. De route beschrijving van onze tocht bestond uit foto's die ons letterlijk de weg wezen. Onderweg kwamen we allemaal verschillende posten tegen. Hierbij leerden we van alles over het ontstaan van scouting Pey in 1946, en wat er in de tussentijd nog allemaal gebeurde. Zoals bijvoorbeeld de eerste man op de maan in 1969. Tevens werd er dan een passende opdracht bij uitgevoerd.

Van al dat wandelen krijg je natuurlijk flinke honger, en dat kwam goed uit! We gingen namelijk barbequen!
Toen iedereen was bijgekomen van het eten, werden er door alle groepjes nog verschillende sketches opgevoerd.

Om de avond af te sluiten de oudste groepen nog een bosspel gespeeld. Dit spel was een levende versie van de Kolonisten van Katan.

Zondag 15 mei 2011

Na het ontbijt en de groepsfoto kwamen onze ouders aan op het kampterrein. Na de koffie met een koekje werd het tijd voor het laatste deel van het weekend, de installatie. De nieuwste leden van elke speltak ontvingen allemaal hun nieuwe blouse, insignes en das. Helaas was het weer niet zo goed als de rest van het weekend, dus het geheel vond helaas plaats in een ietwat regenachtig sfeertje.
Na de installatie gingen we allemaal weer naar huis, en op tijd naar bed!

Laatst aangepast op woensdag, 13 juli 2011 15:19